Getty Images

Trka od Brugesa do De Panne direktno na Eurosportu 2

Trka od Brugesa do De Panne direktno na Eurosportu 2

The 26/03/2019 at 14:37Updated The 26/03/2019 at 14:46

Biciklistička trka od Brugesa do De Panne za muškarce održaće se u sredu 27. marta, dok je će dame startovati u četvrtak 28. marta.

43. izdanje biciklističke trke Bruges - De Panne zakazano je za 27. mart.

Od prošle godine trka je podeljena u dva dana, tako da u sredu startuju muškarci, dok je četvrtak rezervisan za dame. Obe trke započinju u belgiskom gradu Brugesu, smeštenom u oblasti Flandrija, a završavaju se u primorskom odmaralištu De Panne.

Prva trodnevna trka De Panne održana je 1977. godine, i uglavnom se održava krajem marta ili početkom aprila. Prvi dan je bio predviđen za brdovitu fazu koja je počinjala u De Panne, a završavala u mestu Ardennes. Drugi dan trke je podrazumevao vožnju obalom sa završnicom u Koksijde, dok se poslednji dan sastojao od dve faze, i obe su počinjale i završavale se u De Panne.

Do promena je došlo prošle godine, od kada je ova trka podeljena u dva dana, jedan rezervisan za muškarce i drugi za dame. Obe startuju u Brugesu i imaju dva završna kruga u De Panne.

U prošlogodišnjoj muškoj završnici pobedu je odneo Eli Viviani dok je u ženskoj trci Džolian De Hor savladala Kloi Hosking i Kristin Madžurus. Ove godine De Hur neće braniti titulu s obzirom da se oporavlja od povrede.

Direktni prenos trka pratite na Eurosportu 2, u sredu sa početkom od 14.30 časova kada startuju muškarci i u četvrtak od 15.00h kada nastupaju dame.