Petnaesto izdanje biciklističke trke Strade Bianche zakazana je za subotu 6. mart. Biće to treći događaj u okviru UCI World Tour-a, a start i finiš su u Sijeni. Na trci čija dužina iznosi 184km učestvovaće 25 timova, uključujući 19 UCI WorldTeam-a i 6 UCI ProTeam-a.
Prethodne godine je ova toskanska trka održana tek početkom avgusta. Vout van Aert je tada slavio u završnici i do cilja stigao 30 sekundi pre domaćeg takmičara Davida Formola. Na taj način je Aert značajno poboljšao svoja dva treća mesta iz prethodnih godina. Nema sumnje da i ove godine Von Aert važi za favorita, pa ipak dosta pažnje se pridaje njegovom sunarodniku Matju van der Poelu. Biće tu i drugih velikih imena biciklizma poput Žulijana Alafilipea, Tadeja Pogačara, Tiesja Benuta, Jakoba Fuglsanga i drugih...
U avgustu prošle godine, biciklisti su imali dobro vreme na ovoj trci. Ipak, mart donosi nešto nižu temperaturu, drugačiju vlažnost vazduha, što će Strade Bianche učiniti izazovnijom. Dužina iznosi 184km, od čega su 63 prašnjavi makadamski putevi podeljeni u 11 deonica. Poslednja od njih, Tolfe nalazi se 13km pre cilja i obično je jedna od odlučujućih faktora za rezultat trke. Neasfaltirana podloga nije jedina prepreka za bicikliste, tu su i kratki, strmi, usponi. Neki od njih iznose do 18 procenata, a zatim pred sam kraj trke sledi i jedan uspon od 16 procenata.
Biciklizam
Điro d'Italija: Prva grand tur trka u sezoni
07/05/2021 AT 10:04
Atraktivnu trku kroz zemljane i makadamske puteve Toskane, u nešto više od dva sata programa, možete pratiti u subotu 6. marta od 13:50h na prvom kanalu Eurosporta. Istog dana od 12:30h Eurosport 1 nudi i žensku Strade Bianche trku.
Biciklizam
Tur Algarve na Eurosportu
04/05/2021 AT 11:02
Biciklizam
Tur Romandije
27/04/2021 AT 09:43