Nakon uzbudljivog starta biciklističke sezone, došao je red na prvu veliku UCI trku, čuveni Điro.
Trka oko Italije, uz Tur de Frans i Vueltu predstavlja najvažnije takmičenje u biciklizmu.
98. izdanje “Korsa Rose”, kako se zbog ružičaste majice koju nosi pobednik takođe naziva Điro, od 9. do 31. maja vodiće takmičare kroz 21 etapu po Apeninskom poluostrvu.
Biciklizam
CRO Race 2021
28/09/2021 AT 07:54
Aktuelni šampion Vuelte, Alberto Kontador je potvrdio svoju ambiciju da u tekućoj sezoni vozi i Điro i Tur.
Poslednji put je Italijan Marko Pantani, 1998. godine slavio na prve dve velike trke, a “el pistolero” vrlo dobro zna da vozač koji napravi takav podvig upisaće zauvek svoje ime u istoriju biciklizma.
Branilac titule na Điru, Nairo Kintana još uvek nije potvrdio svoje učešće na trci, dok heroj Italije, šampion Tura 2014, Vinćenco Nibali bi mogao da odbije izazov.
Stimulativna serija jednodnevnih prolećnih klasika i etapnih trka završava se u velikom stilu na Điru. Sve tri prve etape održaće se u živopisnoj regiji italijanske rivijere.
Trka Milan-San Remo je bila pogođena jakom kišom u martu, tako da se peloton raduje povratku na obalu Ligurije po boljim vremenskim uslovima.
Hronometrom dužine 18 kilometara, između San Lorenco al Mara i San Rema, počeće takmičenje, nakon čega slede dve etape.
Druga deonica vodi od Albenje do Đenove, na čijem kraju se očekuje grupni sprint, dok na trećoj etapi od Ćavarije do La Specije, takmičare očekuje prvi brdski finiš, gde bi mogli da se izdvoje favoriti za ružičastu majicu.
Biciklizam
Vuelta a Espanja 2021
13/08/2021 AT 11:34
Biciklizam
Tur Danske 2021
10/08/2021 AT 10:38