Bradati univerzalac Džajant-Alpesin tima napao je iz 25-očlanog bega, 53 kilometra pre kraja 161 kilometar duge etape od Dinj-le-Bena.
29-godišnji Nemac je vozio odlično na usponu prve kategorije, kao i na čuvenom spustu sa Kol Aloa, a u završnici je odoleo napadima Andrjua Talanskog.
Amerikanac Talanski je ciljem prošao 32 sekunde iza Geškea, čime je Kanondejl-Garminu doneo treće drugo mesto na ovogodišnjoj trci.
Biciklizam
Vuelta a Espanja 2021
13/08/2021 AT 11:34
Kolumbijac Rigoberto Uran je osvojio treće mesto, minut i jedan sekund slabijim vremenom od pobednika.
Francuz Tibo Pino (FDŽ) morao je da se zadovolji četvrtim mestom, nakon pada na spustu sa Kol Aloa, kada je napravio tehničku grešku, jer je pedalom zakačio asfalt što ga je zbacilo sa bicikla.
Prvi dan u Alpima se loše završio po Tidžeja van Garderena, jer je vozač BMC-a morao da odustane na pola etape zbog bolesti i glavobolje. Amerikanac je bio treći u generalnom plasmanu.
Alberto Kontador je izgubio još dva minuta u odnosu na Fruma, jer je na spustu 15 kilometara od cilja pao, i morao je da uzme bicikl od Petera Sagana da bi završio etapu.
Britanac Kris Frum je odbio sve napade Vinćenca Nibalija, kao i para iz Movistara Naira Kintane i ALehandra Valverdea, na svih pet uspona.
Frum je tako sačuvao 3:10 prednosti u odnosu na Kintanu, nakon što su zajedno prošli kroz cilj 7:16 posle Geškea.
Vozač koji se obično nalazi na usluzi Marselu Kitelu i Džonu Degenkolbu, danas je imao svoj dan. "Biće mi potrebno nekoliko godina da shvatim šta mi se dogodilo", rekao je Geške, koji je u ponedeljak u Gapu bio četvrti.
"Borio sam se sa vrućinom, a razmišljao sam da se priključim begu i nadam najboljem. Velike emocije u meni budi ova pobeda. Znao sam da moram da imam prednost pre poslednjeg uspona i zato sam rano krenuo. Nisam dozvolio da se ponovi ono što se dogodilo u Gapu. Definitivno sam vozio iznad svog praga bola, ali sam veoma srećan."
Biciklizam
Tur Danske 2021
10/08/2021 AT 10:38
Biciklizam
108. izdanje Tur de Fransa
25/06/2021 AT 15:21