25-godišnji Majka je iskoristio zatišje u borbi za žutu majicu, pobegao je pratiocima i prvi je došao na cilj 188 kilometara duge etape i zabeležio je treću pobedu na Turu u karijeri.
Prošlogodišnji dvostruki etapni pobednik bio je deo osmočlanog bega, koji je nastao pred Kol d'Aspanom, nakon tri uspona niže kategorije.
Majka je proboj napravio na Kol du Turmaleu, a u završnici je odoleo kontra napadu Irca Dana Martina.
Biciklizam
Vuelta a Espanja 2021
13/08/2021 AT 11:34
Na kraju, Majka je ciljnu liniju prešao minut pre prvog pratioca, a prošlogodišnji osvajač tačkaste majice u Parizu pobedu je posvetio kolegi iz tima, koji je u ponedeljak, tokom dana odmora morao da se povuče sa takmičenja zbog kancera testisa.
U sredu je obavljena operacija nad 37-godišnjim veteranom i prvi nalazi su dobri, a Italijan je iz bolničke postelje pratio pobedu Majke.
"Ovo je pobeda za Ivana Basa, koji je kod kuće, kao i za DAnijela Benatija, koji je danas pao", rekao je Majka
Benati je drugi vozač Tinkof Sakso tima koji je napustio Tur, jer je povredio nogu pri neugodnom padu.
Lider trke, Kris Frum etapu je završio bezbedno, zajedno sa favoritima, tako da je i drugi dan u Pirinejima završio u žutoj majici.
Frum vodi u odnosu na Tidžeja Van Garderena za dva minuta i 32 sekunde, dok Nairo Kintana ima treće najbolje ukupno vreme, koje je za 3:09 slabije od asa iz Skaj tima.
Alberto Kontador se nalazi na šestom mestu, a za liderom kasni nešto više od četiri minuta.
Branilac titule, Vinćenco Nibali iz Astane imao je još jedan loš dan, jer je posustao na poslednjem usponu treće kategorije i izgubio je još 50 sekundi u odnosu na Fruma i njegove rivale.
Nibali sada kasni 7:47 za Frumom, pre 12. etape Tura, koja će se u četvrtak voziti do Plato de Bela, u dužini od 195km. Biće to treća uzastopna etapa u Pirinejima i najteži ispit za takmičare.
Biciklizam
Tur Danske 2021
10/08/2021 AT 10:38
Biciklizam
108. izdanje Tur de Fransa
25/06/2021 AT 15:21