Na svom debitantskom nastupu na Điru, nakon iznenađenja koje je priredio osvajanjem Tura Romandije početkom maja, 25-godišnji Zakarin dao se u beg na 20 kilometara do cilja i prvi je došao do cilja 153 kilometra duge etape u severnoj Italiji.
Bivši šampion Rusije u hronometru, Zakarin se odmetnuo na trećem usponu, valovitom Tre Montiju, i nije imao konkurenciju u cilju etape, na čuvenoj trkačkoj stazi u Imoli.
Vozač Katjuše je bio neuhvatljiv za konkurente, u cilju je za 53 sekunde imao bolje vreme od potere koju je predvodio Kolumbijac Karlos Betankur.
Biciklizam
108. izdanje Tur de Fransa
25/06/2021 AT 15:21
U generalnom plasmanu nije bilo promena, iako je lider trke, Alberto Kontador napao na četvrtom i poslednjem usopu unutar poslednjih deset kilometara etape.
Vozač Tinkof.Sakso tima etapu je završio u glavnoj grupi, 58 sekundi iza pobednika, čime je Španac sačuvao tri sekunde prednosti u odnosu na Fabija Arua iz Astane.
U pretposlednjem krugu viđen je pad Rigoberta Urana na klizavoj stazi, ali je Kolumbijac uspeo da se vrati na bicikl i uhvati peloton, tako da je ostao na šestom mestu, dva minuta i deset sekundi iza lidera trke.
Điro se nastavlja u četvrtak dugačkom ravnom 12. etapom, dužine 190 kilometara, koja takmičare vodi od Imole do Vićence.
Biciklizam
Điro d'Italija: Prva grand tur trka u sezoni
07/05/2021 AT 10:04
Biciklizam
Tur Algarve na Eurosportu
04/05/2021 AT 11:02