Poslednji klasik proleća, trka Lijež-Bastonj-Lijež prvi put je održana krajem XIX veka, 1892. godine, a danas predstavlja četvrto od ukupno pet monumentalnih nadmetanja na dva točka u sezoni. Mnogim takmičarima trka u Belgiji je najteža u godini, zbog serije brutalnih uspona koje peloton mora da savlada do cilja.
Usponi poput Kote de la Redoute, Kote de Roše o Fukon i Kote Sent-Nikola, koji se nalaze u završnici trke, oblikovaće konačan poredak i poslednje kilometre trke učiniti uzbudljivim.
Kao na Valonskoj streli, Alehandro Valverde slovi za favorita, Španac je prošle godine u sprinterskom obračunu sa Danijelom Martinom došao do četvrte titule. Nakon neočekivanog raspleta na Mur da Huju pre dva dana, ostaje da se vidi da li će se vozač Movistara mentalno oporaviti od razočaranja.
Biciklizam
108. izdanje Tur de Fransa
25/06/2021 AT 15:21
Dan Martin, Žulijan Alafilip i Filip Žilber, sva trojica iz Kvikstep-Florsa, Mihal Kvjatkovski (Skaj), Mikele Albasini (Mičelton-Skot) i Roman Barde (AG2R-La Mondial) su glavni favoriti za prekidanje hegemonije Valverdea na mitskoj trci u Belgiji, koja je na programu u nedelju 22. aprila.
Biciklizam
Điro d'Italija: Prva grand tur trka u sezoni
07/05/2021 AT 10:04
Biciklizam
Tur Algarve na Eurosportu
04/05/2021 AT 11:02