Biće ovo najneizvesniji Tur de Frans u poslednjih 30 godina. Kada analizirate ovogodišnju trku, pred takmičarima je samo jedan hronometar, na samom startu!
Ali ima toliko neverovatnih penjanja, da je teško odabrati pobednika. Ipak moj novac bi bio na Nairu Kintani.
Pre svega zato što je on najtalentovaniji vozač u poslednjih 20 godina.
Biciklizam
CRO Race 2021
28/09/2021 AT 07:54
Ne možete da budete drugoplasirani na svom prvom Turu, pa pobednik na narednom Điru, ako ne posedujete nešto specijalno.
Da biste bili veliki vozač, potrebno je konstanto budete u pet najboljih, što vidim kod Kintane, a čak i kada je osvojio drugo mesto na Turu, to je učinio s' lakoćom.
Ako išta može da napravi problem Kintani to su deonice pod kaldrmo, u prvoj nedelji u Belgiji, ali i druge rivale očekuju isti uslovi za takmičenje. Ako te etape završi bez većeg gubitka vremena, onda će biti u dobroj poziciji. On je agresivan vozač, koji se ne da lako uplašiti, verujem da će im pristupiti dobro i pun samopouzdanja.
Glavni konkurenti Kintani biće Kontador i Frum, a Nibali je do sad imao tihu sezonu, zato ga ne bih stavio na vrh favorita.
Pored pomenute četvorke, Tibo Pino, Roman Barde i Tidžej van Garderen imaju potencijal da imaju dobar Tur. Oni su na prvom stepeniku ispod glavnih favorita.
Mislim da nikada nismo imali ovakav Tur de Frans, sa mnogo penjača. Činjenica da nema hronometra od 50 kilometara, Frumu to nije od pomoći, a trka će biti širom otvorena.
Ako ne bude bilo padova i odustajanja,nećemo znati do same završnice ko će biti šampion, jer je ovogodišnji tur najkompetitivniji koji smo ikada gledali.
Biciklizam
Vuelta a Espanja 2021
13/08/2021 AT 11:34
Biciklizam
Tur Danske 2021
10/08/2021 AT 10:38