Kao i svake godine, još od 1977., trodnevna etapna biciklistička trka održava se sredinom nedelje, pre monumentalnog takmičenja, Tura Flandrije.
Nepisano je pravilo, da ako biciklista prikaže dobru formu na "Driedagse", kako Holanđani nazivaju De Panu, onda su veliki izgledi da trijumfuje i na De Rondi.
Prošle godine, Aleksander Kristof je osvojio tri etape i ukupnu pobedu, a samo tri dana kasnije, osvojio je i Tur Flandrije.
Biciklizam
Vuelta a Espanja 2021
13/08/2021 AT 11:34
Kao i na većini trka po Belgiji, takmičare očekuju deonice kaldrme, udari vetra i opšti haos u pelotonu.
Plan direktnih prenosa na Eurosportu, od utorka 28.III do četvrtka 30.III:
15:00 DAN 1: De Panne - Zottegem 205,5 km
15:00 DAN 2: Zottegem - Koksijde 192,9 km
10:00 DAN 3: De Panne - De Panne 118,5 km
15:00 DAN 3: De Panne - De Panne hronometar 14,2 km
Najbogatija biciklistička sezona na Eurosportu
Sa više trka, više sati prenosa uživo, više lokalnih produkcija i najboljih talenata – Eurosport u 2017. godini ostaje na čelu pelotona za sve strastvene ljubitelje biciklizma.
Eurosport će ove godine rasplamsati strasti biciklističkih entuzijasta sa preko 200 dana prenosa uživo i 2 300 sati programa posvećenog biciklističkim takmičenjima širom svih svojih kanala, potvrđujući se kao evropska sportska destinacija broj jedan.
Kalendar prenosa i ovog puta obuhvata sva tri Grand tura, uz ekskluzivna i produžena prava prenosa trke Điro d’Italija za ovu godinu. Osim ovih trka, ljubitelji biciklizma će biti u mogućnosti da isprate i 25 događaja koje organizuje Međunarodna biciklistička unija, uključujući svih pet monumentalnih trka.
Eurosport nastavlja da sarađuje sa najvećim imenima biciklizma, koji će svojim stručnim analizama i komentarima upotpuniti prenose ovih događaja. Stručnjaci koji će analizirati biciklističke trke na Eurosportu su Greg LeMond (Greg LeMond), Huan Antonio Fleča (Juan Antonio Flecha) i Šon Keli (Sean Kelly). Ovim stručnjacima će se pridružiti i lokalni eksperti Roberto Vaši (Roberto Vacchi), iz Švedske, i Ričard Virenk (Richard Virenque), iz Francuske.
Piter Haton, direktor Eurosporta je izjavio: “Ukoliko ste ljubitelj biciklizma onda je Eurosport pravo mesto za vas. Zajednica ljubitelja biciklizma je jedna od najpredanijih sportskih zajednica, koja ceni to što je Eurosport postao pravi dom biciklizma. Stojimo na usluzi fanovima i uzbuđeni smo što smo u prilici da im pružimo još kvalitetnih prenosa. U ovoj godini Eurosport će emitovati preko 200 dana biciklističkih takmičenja uključujući sve Grand ture i jednodnevne klasike.”
Najvažniji biciklistički događaji na Eurosportu tokom 2017. godine:
Grand trke:
Điro d’Italia – 5-28. maj
Tur de Frans – 1-23. jul
Vuelta Španija – 19. avgust – 10. septembar
UCI Svetska turneja
25 trka, uključujući i svih pet monumentalnih trka, uživo od februara do oktobra. Uključujući svih pet monumentalnih trka:
Trka kroz Flandriju – nedelja, 2. April
Pariz – Rube – nedelja, 9. April
Lijež – Bastonj –Lijež – nedelja, 23. April
Điro di Lombardia – subota, 7. oktobar
Serija šest dana
Svih pet događaja Serije šest dana uključujući i finalni događaj na Majorki biće održani 17. marta.
Biciklizam
Tur Danske 2021
10/08/2021 AT 10:38
Biciklizam
108. izdanje Tur de Fransa
25/06/2021 AT 15:21