Na startu prve kopnene etape, Bob Jungels iz KvikStepa će nositi lidersku majicu, sa samo šest sekundi prednosti u odnosu na Gereinta Tomasa iz Skaj tima, dok su svi favoriti Đira, od Adama Jejtsa (Orika-Skot) preko Vinćenca Nibalija (Bahrein-Merida) do Naira Kintane (Movistar), u istom vremenu završili prvih pet etapa.
Ilnur Zakarin (Katjuša-Alpesin) i Stiven Krujsvik (LotoNL-Džambo) ne zaostaju mnogo nakon turneje po ostrvima. Krujsvik je doživeo pad na trećoj etapi, ali i pored toga za liderom kasni 23 sekunde, dok je Zakarin, zahvaljujući begu na usponu na Etnu, zakasnio samo 14 za Jungelsom.
Među favoritima više nema Rohana Denisa, koji je doživeo težak pad na trećoj etapi, zbog čega je u ranoj fazi četvrte deonice morao da napusti takmičenje. Odsustvo Australijanca biće veliki hendikep za BMC, jer je sada jedini lider tima Tidžej van Garderen.
Biciklizam
CRO Race 2021
28/09/2021 AT 07:54
Razlike na vrhu su male, ali tihi rat se vodi između dvojice velikih favorita. "Nemam sa njim isti odnos kao sa nekim poput Fabija Arua, ali to je zbog činjenice da smo često u "vozu" kada treniramo kod kuće. Nisam imao mnogo prilike da pričam sa njim, kao sa Albertom Kontadorom", rekao je Nibali o Kintani.
Pre starta trke, velika nepoznanica je bila realna jačina Bahrein Meride, tima Vinćenca Nibalija.
"Postavili smo dvojicu vozača da vode peloton uz Etnu, ali drugi timovi nisu ništa uradili. FDŽ je vodio jedan kilometar, dok se Mikelu Landi nije probušila guma, tako da ne mogu da kažu da su radili", rekao je Nibali.
Veće razlike u generalnom plasmanu mogle bi da se naprave na sledećem brdskom cilju, teškom usponu Blokhaus na 9. etapi.
U četvrtak ruta Đira takmičare vodi uz obalu, a sprinterska završnica na uzbrdici se očekuje u Termama Luiđane.
Osma deonica vodi peloton vijugavim i valovitim drumovima Garđano poluostrva, gde nije moguće steći veću prednost, ali je moguće izgubiti dragocene sekunde.
Blokhaus sledi samo 24 sata kasnije, gde će po vetrovitim drumovima Nibali i Kintana pokušati da se "oslobode" Jungelsa i Dumolana na 13km dugom usponu do cilja.
Pratite kompletan Điro 100 uživo na Eurosportu i na Eurosport Plejeru.
Biciklizam
Vuelta a Espanja 2021
13/08/2021 AT 11:34
Biciklizam
Tur Danske 2021
10/08/2021 AT 10:38