25-godišnji Ulisi zabeležio je četvrtu etapnu pobedu na Điru u karijeri, nakon što je u uzbudljivoj završnici bio bržio od Španca Huana Hosea Lobata iz Movistara i Australijanca Sajmona Geransa iz Orike-GrinEdža.
Lider trke, Alberto Kontador, koji je povredio rame u četvrtak, uspeo je da savlada bol i sačuva ružičastu majicu nakon čak sedam sati provedenih na biciklu.
Vozač tima Tinkof-Sakso ima dve sekunde prednosti u odnosu na Fabija Arua iz Astane, odnosno 20 ispred trećeplasiranog Ričija Porta iz Skaj tima.
Biciklizam
CRO Race 2021
28/09/2021 AT 07:54
Tako izgleda vrh generalnog plasmana pre dve delikatne planinske etape koje su na programu tokom vikenda.
"Neverovatan napor sam uložio u ovo takmilenje. Previše truda da bih otišao kući pre vremena. Daću 100% sebe i uradiću sve što je neophodno da bih nastavio trku", rekao je Kontador pre najduže etape na Điru.
Kontador je vozio na smanjenom pritisku pneumatika, kako bi redukovao vibracije na drumu. Španac je vozio u sredini Tinkof-Sakso grupe i delovao je komforno na biciklu, čak je i ustajao sa sedišta i čvrsto se držao za volan.
U subotu peloton ide u planine, na osmoj etapi Đira proći će 186 kilometara od Fiuđija do Kampitelo Matese. Deonica se završava planinskim ciljem, tako da se očekuje žestoka bitka za generalni plasman između Arua i Porta, a ostaje da se vidi koliko je ozbiljno povredio rame Alberto Kontador.
Biciklizam
Vuelta a Espanja 2021
13/08/2021 AT 11:34
Biciklizam
Tur Danske 2021
10/08/2021 AT 10:38