Nakon što su takmičari u sredu od Poa do Kuteretsa sanirali posledice iscrpljujuće 10. etape, danas je na programu poslednja deonica trke u Pirinejima.
Prvo iskušenje danas očekuje vozače na usponu Porte-d'Aspe, gde će se odati počast Fabiju Kasarteli, koji je tragično nastradao pre dvadeset godina.
Kol de Kor i Port de Lers će potrošiti vozače pre očekivane bitke favorita. Kris Frum je spreman da brani žutu majicu i veliku stečenu prednost na vrhu generalnog poretka.
Biciklizam
CRO Race 2021
28/09/2021 AT 07:54
Branilac titule, Vinćenco Nibali se ne predaje, a Tidžej Van Garderern, Nairo Kintana i Alberto Kontador ne prihvataju ideju da je Tur odlučen.
"Velika petorka" je spremna za obračun i vrebaće svaku priliku da se zarade važne sekunde.
195km druma očekuje vozače u četvrtak, i moguće je da će doći do bega na samom startu, jer ima dovoljno izdržljivih napadača u pelotonu.
Kristof Riblon bi mogao da pobegne grupi u ranoj fazi etape, a za očekivati je da neki od timova, pre svega Ag2R-La Mondijal, pokušaju da spasu čast, jer su daleko od prošlogodišnjih rezultata, kada su na kraju držali drugo i šesto mesto u generalnom poretku, zahvaljujući dobroj formi Žan-Kristofa Peroa i Romana Bardea.
U emisiji "LeMond na Turneji", legendarni biciklista Greg LeMond je podelio svoje mišljenje sa gledaocima Eurosporta.
"Najbolju šansu bi mogao da ima Nairo Kintana. Alehandro Valverde vozi vrlo dobro, ali je on u službi Kintane. TJ Van Garderen bi takođe mogao da ima svoje šanse, ali u drugoj nedelji. Alberto Kontador više nije u konkurenciji, jer je sinoć u emisiji "LeMond na Turneji" potvrđeno da njegov tim napada drugo mesto u generalnom plasmanu."
"Kris Frum će morati da kontroliše završni deo etape na Palto de Belu. Pretendenti na pobedu na Turu moraće da napadnu Fruma. Kris bi mogao da ima loš dan kada se uđe u Alpe, ali danas to ne može da se desi. Vrućina bi mogla da napravi dosta problema danas. Ona može da utiče na Frumove kolege iz tima, jer raditi napred za svog lidera troši mnogo energije."
Biciklizam
Vuelta a Espanja 2021
13/08/2021 AT 11:34
Biciklizam
Tur Danske 2021
10/08/2021 AT 10:38