“Dame imaju prednost” je slogan prvog takmičenja u sezoni, kada će se u subotu devojke nadmetati u veleslalomu, dok će muškarci nastupiti dan kasnije, u istoj disciplini.
Minulu sezonu ponovo je obeležio Austrijanac Marsel Hiršer, osvajanjem najvećeg broja poena u generalnom plasmanu, dok je u konkurenciji dama, veliki Kristalni globus podigla Lara Gut. Omalena Švajcarkinja je iskoristila prostor nastao zbog povreda i pauziranja vodećih skijašica, pre svih Ane Feninger, Lindzi Von i Tine Maze.
Mnogi vrhunski skijaši su prošle sezone doživeli teške povrede, od kojih se još oporavljaju i njihov nastup i rezultate u novoj sezoni nemoguće je predvideti. Matijas Majer je povredio kičmu u Val Gardeni, a u Kicbilu su povrede kolena zadobili Aksel Lund Svindal i Georg Štraitberger. I Ted Ligeti se oporavlja od povrede kolena, iako je na snegu proveo celo leto, pitanje je da li će Amerikanac nastaviti sa dominacijom u Zeldenu.
Alpsko Skijanje
Start 56. sezone Svetskog kupa u alpskom skijanju
22/10/2021 AT 11:47
Austrijanka Stefani Mozer, švedski eksperti za slalom, Aksel Bek i još jedan veteran, Markus Larson, specijalistkinja za brze discipline, Kanađanka Larisa Jurkiv objavili su kraj karijera. Prostor za mlade talente u tehničkim disciplinama otvorila je svojim povlačenjem i čuvena Francuskinja, Anemon Marmotan, koja više nije mogla da se bori sa povredama, kao i Kanađanka Mari-Pjer Prefonten. Nakon 228 startova u Svetskom kupu, Italijanka Daniela Meringeti je donela odluku da je njena karijera okončana.
Eurosport će direktnim prenosima ispratiti kompletnu sezonu FIS Svetskog kupa u alpskom skijanju, koja se završava u Aspenu, 19. marta 2017, nakon obilaska 31 ski centra i održanih 19 u muškoj i 20 takmičenja u ženskoj konkurenciji.
Veleslalomske trke u Zeldenu su zakazane za 9:45 i 12:45, u subotu su na stazi devojke, dok će muškarci nastupiti u nedelju.
Alpsko Skijanje
Zelden je spreman za početak Svetskog kupa
16/10/2020 AT 10:37
Alpsko Skijanje
Borba za veliki Kristalni globus počinje u Zeldenu
25/10/2019 AT 09:03