U subotu i nedelju, 28. i 29. oktobra počinje 2017/18 Audi FIS Svetski kup u alpskom skijanju, tradicionalno veleslalomskim takmičenjem na Retenbah glečeru, u ženskoj i muškoj konkurenciji.
Zelden je uvek bio idealna destinacija da takmičari provere koliko su dobro radili tokom letnjih priprema. Nakon višemesečnih treninga, kako na snegu tako i na "suvom", skijaši i skijašice će osvojiti prve FIS poene u olimpijskoj sezoni.
Favoriti:
Alpsko Skijanje
Start 56. sezone Svetskog kupa u alpskom skijanju
22/10/2021 AT 11:47
U konkurenciji dama, Tesa Vorli (FRA), Mikaela Šifrin (USA) i Sofija Gođa (ITA) mogle bi da iz Zeldena odu sa prvom pobedom u sezoni, dok među muškarcima za najviši stepenik podijuma glavni konkurenti su Aleksis Panturo i Matju Favr iz Francuske, Feliks Nojrojter iz Nemačke i Henrik Kristofersen iz Norveške.
Povređeni:
Zbog povreda start sezone će propustiti neka velika imena alpskog skijanja. Švajcarkinja Lara Gut, Austrijanke Eva Marija Brem i Ana Feit, Slovenka Ilka Štuhec, Marsel Hiršer i Filip Šerghofer iz Austrije, Karlo Janka iz Švajcarske i Aleksander Amod Kilde iz Norveške neće nastupiti na otvaranju sezone u Zeldenu.
Uslovi na stazi:
"Retenbah glečer je u najboljem stanju, kakvo godinama nismo imali. Gotovo svi timovi su imali dovoljno vremena da testiraju stazu na kojoj će se takmičiti", rekao je FIS direktor takmičenja za dame, Atle Skardal.
Kao i prethodnih godina, Eurosport će i u olimpijskoj sezoni intenzivno pratiti sva takmičenja u alpskim disciplinama.
Dame imaju prednost je uvek bio moto veleslalomskih trka u Zeldenu, tako da će devojke otvoriti sezonu u subotu 28. oktobra u 10:00, dok će muškarci nastupiti dan kasnije, u istom terminu.
Alpsko Skijanje
Zelden je spreman za početak Svetskog kupa
16/10/2020 AT 10:37
Alpsko Skijanje
Borba za veliki Kristalni globus počinje u Zeldenu
25/10/2019 AT 09:03