Poslednja trka u Sent Moricu odlučiće konačan redosled zemalja po broju osvojenih medalja. Marsel Hiršer će dati sve od sebe da Austrija pretekne Švajcarsku. Da bi se to dogodilo, šampion Svetskog kupa moraće da pobedi fantastičnog Norvežanina, Henrika Kristofersena.
Branilac titule je Žan Baptist Granž, koji je u Vejlu ponovio uspeh iz Garmiša, četiri godine ranije. Iza Francuza bili su Nemci Fric Dopfer i Feliks Nojrojter.
Slalom i spust su klasične discipline alpskog skijanja, koje su sastavni deo svih svetskih prvenstava od 1931. godine. Poslednjih decenija, asovi spusta nemaju nikakve šanse u slalomu i obrnuto. Poslednji je Žan Klod Kili 1968. godine uspeo da trijumfuje u obe discipline.
Alpsko Skijanje
Start 56. sezone Svetskog kupa u alpskom skijanju
22/10/2021 AT 11:47
Na zatvaranju takmičenja u Sent Moricu na programu je trka koja zahteva spretnost i brzinu, kao i jak karakter. Staza na kojoj će se voziti obe slalomske trke se nalazi iznad Alp Đopa, nema skrivenih opasnih mesta, već traži napadačku vožnju.
Za odličja u slalomu glavni konkurenti su Marsel Hiršer i Henrik Kristofersen, koji je u tekućoj sezoni pobedio na pet od osam trka, dok je Austrijanac dva puta bio najbrži i četiri puta drugi.
Prva trka startuje u 9:45, a druga u 13:00, uz direktan prenos na Eurosportu 1, a u večernjem terminu u 18:45, Tina Maze i Džonatan Edvards će analizirati takmičarski dan i dati retrospektivu kompletnog takmičenja u Švajcarskoj, u emisiji "Winter Sports Extra".
Alpsko Skijanje
Zelden je spreman za početak Svetskog kupa
16/10/2020 AT 10:37
Alpsko Skijanje
Borba za veliki Kristalni globus počinje u Zeldenu
25/10/2019 AT 09:03