Na produkciji ekskluzivnog serijala Lindzi Von i Eurosport su sarađivali poslednje dve godine, tokom tri sezone FIS Svetskog kupa, Olimpijskih igara u Pjongčangu i konačno na poslednjem takmičenju u blistavoj karijeri najbrže skijašice svih vremena, FIS Svetskom prvenstvu u Oreu.
Najtrofejnija sportistkinja u istoriji alpskog skijanja nije uspela da obori rekord Ingemara Stenmarka po broju trijumfa u Svetskom kupu, Amerikanka je karijeru završila sa 82 pobede, 4 velika Kristalna globusa, 16 malih, 3 olimpijske medalje i 8 na svetskim prvenstvima. Legendarni Šveđanin je upisao 86 pobeda u Svetskom kupu (1974-89).
Eurosport je bio uz Lindzi Von i na njenom poslednjem takmičenju, na Svetskom prvenstvu u Oreu, gde je osvojila bronzanu medalju u spustu, a kako je Amerikanka provela poslednju takmičarsku nedelju u karijeri gledaoci će videti u poslednjoj epizodi serijala "Jureći istoriju sa Lindzi Von", premijerno u nadelju 17. februara u 20:00.
Alpsko Skijanje
Start 56. sezone Svetskog kupa u alpskom skijanju
22/10/2021 AT 11:47
Pre dve godine, Lindzi Von je izjavila: „Kada smo najavili ovaj projekat u oktobru obećala sam da ću gledaocima Eurosporta pružiti jedinstven pristup mom životu, kako na stazi tako i van nje. Znala sam da ću se suočiti sa mnogo izazova, ali nisam očekivala da ću se odmah na početku snimanja suočiti sa tako ozbiljnom povredom. U prvim epizodama fanovi će videti moj oporavak i odlučnost da se vratim na stazu, a Eurosport me je pratio na svakom koraku.”
„Povrede su sastavni deo života profesionalnih sportista, nikad ne znate kada će se dogoditi. Navikla sam na povrede i brzo sam ih prevazilazila ali ova je bila najteža do sada. Bilo je naporno ali sada sam se vratila i fokusirana sam na ostvarivanje svog cilja – osvajanje najvećeg broja Svetskih kupova i učešće na sledećim Olimpijskim igrama. Eurosport me je pratio od početka karijere i uzbuđena sam što će gledaoci imati jedinstven uvid u moj život dok nastavljam da jurim istoriju.”
Alpsko Skijanje
Zelden je spreman za početak Svetskog kupa
16/10/2020 AT 10:37
Alpsko Skijanje
Borba za veliki Kristalni globus počinje u Zeldenu
25/10/2019 AT 09:03