Kristofersen je četvrti uzastopni trijumf ostvario u ukupnom vremenu od 1:42.20 minuta, nakon maestralne druge vožnje.
Norvežanin je za 61 stotinku bio brži od domaćeg favorita, Marsela Hiršera, odnosno 0.77s bolji od trećeplasiranog Aleksandera Horošilova.
Prvu postavku kapija najbolje je prošao Nemac Feliks Nojrojter, koji je za 53 stotinke bio brži od Stefana Grosa iz Italije, dok je Kristofersen bio treći, više od sekunde iza lidera.
Alpsko Skijanje
Start 56. sezone Svetskog kupa u alpskom skijanju
22/10/2021 AT 11:47
Marsel Hiršer je bio tek na 22. mestu, više od dve i po sekunde iza Nojrojtera!
Ipak, u drugoj vožnji Hiršer je domonstrirao svu svoju veštinu, zauzeo je vodeću poziciju i bio je nedostižan za rivale.
Samo je Kristofersen uspeo da nadmaši aktuelnog šampiona Svetskog kupa, Gros je bio mnogo sporiji, a Nojrojter je diskvalifikovan jer je zajahao kapiju.
Iza trojice najboljih plasirali su se Nemci Dominik Štele i Fric Dopfer, ispred Grosa i Sebastijana Fos-Solevaga iz Norveške.
Top 10 kompletirali su Italijan Patrik Taler, ispred još jednog norveškog skijaša Džonatana Nordbotena i Marka Digrubera iz Austrije.
Nakon sedmog slaloma u sezoni, Hiršer je preuzeo prvo mesto u generalnom plasmanu Svetskog kupa od Norvežanina Aksela Lunda Svindala.
Austrijanac sada ima 969 bodova, 53 više od Svindala, koji je okončao sezonu zbog povrede kolena na spustu u Kicbilu, dok je Kristofersen treći sa 871.
U poretku slaloma, Kristofersen je prvi sa 680 bodova, ispred Hiršera koji je sakupio 500.
Svetski kup u konkurenciji skijaša se nastavlja u subotu spustom u nemackom Garmiš-Partenkirhenu.
Alpsko Skijanje
Zelden je spreman za početak Svetskog kupa
16/10/2020 AT 10:37
Alpsko Skijanje
Borba za veliki Kristalni globus počinje u Zeldenu
25/10/2019 AT 09:03