Muškarce očekuju tri takmičenja na čuvenoj Kandahar stazi u Garmiš-Partenkirhenu, koja uz Kicbil i Vengen predstavlja evropski spust klasik. Na stazi dugoj 3.33km, takmičari u spustu će proći put od raja do pakla, jer je Kandahar jedna od najzahtevnijih pista u kalendaru Svetskog kupa, na kojoj se takmičenja održavaju još od 1954. godine. Zbog nepovoljnih vremenskih uslova u Švajcarskoj pre dve nedelje, spust iz Vengena održaće se u Garmiš-Partenkirhenu, tako da najbrže skijaše današnjice očekuju čak dva spusta i jedan veleslalom u Nemačkoj.U generalnom poretku dominira “kralj tehničkih disciplina” Marsel Hiršer i gotovo je sigurno da će Austrijanac osvojiti šesti, uzastopni, veliki “Kristalni globus”.
Kortina d’Ampeco je nezaobilazna stanica na turneji FIS Svetskog kupa. U podnožju Tofane stene u Dolomitima, nalazi se start jedne od najlepših spust i super-veleslalom staza u FIS sezoni za devojke. Nakon samo 20 sekundi vožnje, takmičarke, brzinama od 130km/h prilaze segmentu staze sa najvećim gradijentom, od čak 64%, gde ih očekuje let od oko 40 metara na Duka d’Aosta skoku, a kada ateriraju na pistu sledi serija levih i desnih zaokreta, sve do “Grande kurve”, ključne i tehnički veoma zahtevne sekcije staze, jer skijašice trpe veliku centrifugalnu silu na kontra nagibu, odnosno, prostora za greške nema, jer svaka može značiti pad, a neophodno je zadržati visoku putanju na izlasku.
Rasplet ovogodišnjeg Svetskog kupa, u konkurenciji devojaka, doneće mnogo uzbuđenja, jer za veliki “Kristalni globus” konkurišu Lara Gut i Mikaela Šifrin, ali do finalnog takmičenja u Aspenu ostalo je više trka u brzinskim disciplinama, što odgovara omalenoj Švajcarkinji , zbog čega je “kraljica slaloma” morala da prijavi učešće u Kortini, nadajući se da će u super-veleslalomu osvojiti dragocene bodove. Lara Gut dominira u toj disciplini, sa sve tri pobede od početka sezone, a u Italiji će pokušati da preuzme i lidersku poziciju u spustu od Ilke Štuhec, Slovenke čija je forma u silaznoj putanji.
Alpsko Skijanje
Zelden je spreman za početak Svetskog kupa
16/10/2020 AT 10:37
Eurosport će direktno ispratiti poslednja takmičenja pre FIS Svetskog prvenstva u St.Moricu, koje je na programu od 6. do 19. februara (uživo na Eurosportu).
Plan direktnih prenosa 27.I-29.I:
petak 27.I
12:45 Garmiš Partenkirhen – spust (m)
subota 28.I
10:15 Kortina d`Ampeco – spust (ž)
12:00 Garmiš Partenkirhen – spust (m)
nedelja 29.I
10:00 Garmiš Partenkirhen - veleslalom 1. trka (m)
11:15 Kortina d`Ampeco - Super-G (ž)
13:00 Garmiš Partenkirhen - veleslalom 2. trka (m)
Alpsko Skijanje
Borba za veliki Kristalni globus počinje u Zeldenu
25/10/2019 AT 09:03
Alpsko Skijanje
Finale FIS sezone u Andori
11/03/2019 AT 07:15