Nakon tri uspešna takmičenja 2005, 2008. i 2011. godine, Špindleruv Mlin po četvrti put će biti domaćin još jednog takmičenja. Ovog puta očekuju nas poslednje trke Svetskog kupa slalom i veleslalom za dame, pre velike završnice u Andori. Biće to uzbudljivo nadmetanje koje će odlučiti ko će se kvalifikovati za finale Svetskog prvenstva.
Očekuju nas dva dana ispunjena najboljim skijanjem. Za 8. mart zakazane su trke u disciplini veleslalom, dok će dan kasnije dame nastupati u kategoriji slalom.
Među favoritima, u obe discipline, izdvaja se dvostruka pobednica Svetskog kupa, Mikejla Šifrin. U svojoj dosadašnjoj karijeri Šifrinova je upamćena i kao najmlađa osvajačica zlatne medalje u slalom, kada je 2014. godine na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, sa samo osamnaest godina osvojila zlatnu medalju.
Alpsko Skijanje
Zelden je spreman za početak Svetskog kupa
16/10/2020 AT 10:37
Takođe, ova dvadesettrogodišnja Amerikanka već je obezbedila svoj šesti slalom kristalni globus.
Dok se dame budu takmičile u Češkoj, muškarci će svoje umeće na snegu pokazati u Sloveniji. Prvog dana vikenda na Kranjskoj Gori zakazane su trke u disciplini veleslalom, dok će se u nedelju voziti trke slalom.
Šestostruki pobednik Svetskog kupa i višestruki prvak sveta, Marsel Hiršer, i ove godine važi za favorita. U svakoj od prethodnih sedam sezona Svetskog kupa osvojio je Veliki kristalni globus, što je rekord i među muškarcima i među ženama.
Direktne prenose trka pratite 8, 9 i 10. marta na Eurosportu i Eurosport Plejeru.
Alpsko Skijanje
Borba za veliki Kristalni globus počinje u Zeldenu
25/10/2019 AT 09:03
Alpsko Skijanje
Finale FIS sezone u Andori
11/03/2019 AT 07:15