Iako je Ramon Zenhojzern slavio u slalomu u Kranjskoj Gori, ispred Henrika Kristofersena i Marsela Hiršera, Švajcarac nije pokvario slavlje, jer je letećem Austrijancu bilo dovoljno i 60 bodova da bi obezbedio ukupan trijumf u generalnom plasmanu, odnosno osvojio je svoj osmi veliki Kristalni globus. Od 2012. godine niko ne može da zapreti Marselu Hiršeru i Austrijanac svake sezone nastavlja da pomera granice.
Muškarci će se u Andori takmičiti za još dva mala Kristalna globusa, oba u brzinskim disciplinama. Aleksis Panturo je najuspešniji u alpskoj kombinaciji, a Marsel Hiršer je najbolji i u poretku slaloma i veleslaloma.
Za titulu najbržeg skijaša u sezoni boriće se Beat Fojc i Dominik Paris, koje pre poslednje trke u sezoni deli 80 bodova, u korist Švajcarca. Ipak, najuzbudljivije takmičenje se očekuje u četvrtak, kada će se održati poslednje takmičenje u super-veleslalomu, disciplini u kojoj za titulu najboljeg konkuriše čak šest skijaša. Trenutno je prvoplasirani Dominik Paris sa 330 bodova, prvi pratilac Italijana je Vinsent Krišmajr sa 286, a trećeplasirani je Norvežanin Aleksander Amod Kilde sa 267. Samo bod manje od svog sunarodnika ima Ćetil Jansrud, a za titulu u Andori konkurišu još i Matijas Majer i Mauro Kaviecel, 255 i 244 boda, respektivno.
Alpsko Skijanje
Zelden je spreman za početak Svetskog kupa
16/10/2020 AT 10:37
U konkurenciji dama, ponovo je u sezoni dominirala Mikejla Šifrin, Amerikanka je najbolja skijašica današnjice i u Andoru putuje sa nedostižnih 700 bodova prednosti u odnosu na Petru Vlhovu. Šifrin je obezbedila i slalomski globus, a najverovatnije će biti i najbolja veleslalomašica, jer pred poslednje takmičenje ima 97 bodova prednosti u odnosu na Vlhovu.
Četiri dame konkurišu za titulu u super-veleslalomu, lider poretka je Mikejla Šifrin sa 300 bodova, 32 više od Tine Vajrater, odnosno 47 više od Nikol Šmidhofer, a Norvežanka Rgnhild Movinkel ima 53 boda zaostatka u odnosu na Amerikanku.
U najbržoj disciplini najbliža tituli je Nikol Šmidhofer, koja u odnosu na jedinu rivalku, Ramonu Zibenhofer, ima velikih 90 bodova prednosti.
Eurosport će ispratiti direktnim prenosima sve trke u Andori, sa početkom u utorak 12. marta, kada će muškarci i žene odraditi spust trening (10:00 i 11:30).
Alpsko Skijanje
Borba za veliki Kristalni globus počinje u Zeldenu
25/10/2019 AT 09:03
Alpsko Skijanje
FIS Svetski kup u Špindleruvom Mlinu i Kranjskoj Gori
07/03/2019 AT 17:43